Mode,  Vardag

Min stilresa

Hej finaste ni!
Varit tyst i några dagar nu men jag har inte haft energin eller motivationen. Har varit jobbiga dagar men måste säga att jag samtidigt saknat bloggandet. Jag hoppas ni mår bättre och har fått en fin helg & en härlig midsommar till er som firar.

Jag fastnade en dag här i gamla bilder & kom till insikten hur mycket min stil faktiskt ändrats på bara 1 år. Har alltid varit intresserad av mode, jag tycker det är så kul att genom stil få ut min kreativa sida och ser det som en del av mig & den jag är. Som liten älskade jag att klä ut mig. Det är även ett intresse jag alltid delat med min mamma, i min uppväxt åkte vi alltid 1 gång om året på en shoppingresa vilket jag har så fina minnen ifrån. Mamma är även en person som inspirerat mig gällande kläder, hon har en så fin stil!

Men jag hamnade i en dipp när jag varit sjuk & tappade både inspiration och lust till kläder och stil. Jag klädde mig oftast i mjukis, sweatshirt och keps. Har alltid varit kräsen när det kommer till kläder, jag avskyr att ha på mig kläder som inte känns bekväma. Är känslig mot stickiga material, jobbiga lappar, åtsittande, väldigt polyesteriga plagg m.m så därav var mjukis snabbt och enkelt.

Det senaste 1-2 åren har jag återfunnit intresset för kläder & kan faktiskt se en stor skillnad i min stil vilket är väldigt kul. Har även upptäckt att det inte måste vara mjukis för att vara bekvämt. Fått större koll på material och så har jag experimenterat väldigt mycket.

I min garderob är det väldigt få plagg som är kvar sedan ett år tillbaka. Jag har handlat mycket second hand och testat, testat, testat vilket lärt mig mycket om vad jag trivs i och tycker om.

Tror aldrig man blir klar i sin stil, jag ser fram emot att nästa år göra ännu en återblick och se utvecklingen under detta år.

2020

Klädde mig oftast i sweatshirt & mjukisar
Utöver mjukisar klädde jag mig i ett par sköna mjuka byxor med en topp till.
Keps hade jag i princip hela tiden jag gick ut.

2022

Inga mjukisar men SÅ bekvämt!
Outfits från vinter & vår 2022. Min älskade Zebra kappa, Barbour jacka & MILK sweatshirt.
Väldigt bekvämt! Linnebyxor & kaftan med min Marlene birger väska.

2019 collage med kläder jag ville köpa

2022 collage med kläder jag vill köpa

Reflektion

Jag har äntligen börjat känna mig mer bekväm & säker i min stil! Skulle helt klart säga att det som hjälpt mig är att experimentera genom att handla mycket second hand. Det som begränsar mig är ju dock den ekonomiska biten men har löst det helt okey genom att köpa & sälja men är mycket plagg jag spanat in och mer än gärna hade köpt om jag hade den möjligheten.

Idag vill jag inte ha en garderob full med kläder som är fina på på galgen men som inte kommer till användning. Jag vill fylla min garderob med kläder som jag älskar & som gör mig lycklig och inspirerad. Har mycket rensning & inköp framför mig.

Många outfits & plagg jag har burit och älskat finns dock inte med på bild men under 2022 ska jag helt klart bli bättre på att fota outfits.

6 kommentarer

  • Hannas krypin

    Jag har haft min blogg sedan 2007, inte på Hannas krypin, där är jag ny men det är kul att se hur mycket stilen förändrats under åren. Håller med om att det går att klä sig bekvämt utan att det för den sakens skull behöver vara mjukisar. Alla plagg som jag bar på Gotland nu var den perfekta kombon av fint och bekvämt. Har ju som semestermål att använda mer av det som jag har i min garderob. Kul att se hur din stil ändrats. Tycker även din “mjukisstil” är fin. Det är skönt att rensa, jag har svårt att göra mig av med kläder. Även det som jag inte använt på flera år.
    Hannas krypin recently posted…Söndagslistan vecka 25 – Gotland editionMy Profile

  • Sofie

    Härligt! Ja men jag har väldigt blandad stil och väljer det jag är bekväm i , alltid. Förr hade jag typ ALDRIG klänning, det upptäckte jag först 2018 typ då jag använde klänning all The time. 😄 Nu är det klänning igen! 😄
    Sofie recently posted…Tivoli i LimhamnMy Profile

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge