Inredning,  Yelas hem

Vår ‘nya’ lägenhet

Hej fina ni!
Idag slog det mig att jag aldrig visat upp vår ”nya” lägenhet så jag tänkte att det var på tiden.

Vi flyttade i början av 2021 till andra sidan staden, från 67 kvm med uteplats till 54kvm närmare stan.

Anledningen till flytten var kort och gott vårt dåvarande hyresbolag. Vi betalade långt över normalpris för vår lägenhet & det var evigt strul med hyresbolaget. Lyckades tillslut få tag i en billig lägenhet på andra sidan stan som fick bli vårt nya temporära hem. Vi bor idag hos kommunens bostadsbolag vilket är så mycket bättre. Det vi inte trivs med är väll egentligen området samt storlek på lägenheten. Vi har inte heller uteplats här som tidigare.

Vart även en massa strul vid flytt med 3 månader dubbelhyror, städbolag som inte städade bra och ledde till en dyr räkning, hyresvärden som gav fel färg till väggarna och en himla massa stress.

Ett nytt hem

Det jag verkligen tycker om med lägenheten är att den är mysig! Vi har 2 fina franska balkonger, fräscht badrum, en riktig balkong, stort förråd & mysiga rum. Vår lägenhet ligger en liten bit ifrån en stor fin skog som dom fixat spännande utflyktsmål till. Den ligger även bra till gällande matbutiker & det går snabbt att ta sig iväg till stan, vi har även en låg och bra hyra.

Hade dock önskat ett riktigt kök, vi har idag kokvrå vilket gör det svårt att få plats, hade nog gärna haft en 15kvm extra också som tidigare. Men vi letar ju som sagt nytt och detta är tänkt temporärt då vi behövde bort från den tidigare lägenheten.

Hall & korridor, rummet som syns är förrådet

Förråd

Badrum

Vardagsrum med 2 franska balkonger

Kokvrå

Sovrum

1 år efter inflytt

Vi har nu bott här i 1 år & snart 5 månader, tyvärr kom det så mycket emellan att våra prioriteringar inte varit att fixa i ordning hemmet så har inte lagt så mycket mer energi på det efter vi flyttat.

Har iallafall införskaffat oss en riktigt myssoffa som vi ersatte vår gamla Söderhamn med. Kunde inte varit mer nöjd! Underbar att krypa upp i. Även vår väldigt gamla tv har bytts ut till en ny smart tv.

Rent praktiskt har vi införskaffat oss en bänkdiskmaskin då det är svårt att diska för hand med min psoriasis. Men med den försvann all bänkyta i köket vilket är surt. Men funkar att bo såhär fram tills vi hittar något bättre.

Drömmen är ju en bostad vid skogen, tänker mig ett radhusliknande som vi bodde i tidigare. Tråkigt bara att det är så svårt att få tag i bostad idag om man inte vill betala väldigt mycket i hyra.

4 kommentarer

 • Hannas krypin

  Jag kommer ihåg allt strul som var innan ni skulle flytta, trist att folk inte bara kan göra sitt jobb. Tycker ni fått det väldigt mysigt men förstår att det finns lite för lite plats, särskilt i köket. Det där förundrar mig så ofta, Just köket behöver ju ändå varar rymligt med bra med avställningsplatser och ytor att jobba på. Vi bor i en femma och har köpt till skåp till köket för att få in mer porslin och min mamma klagar också alltid över just köksytan. Där har har de som bygger bostäder något att tänka på. Samtidigt är det ju svårt om man ska bygga en liten lägenhet. Det är ju så mycket annat som ska få plats med.

 • Jessifri85

  Drygt att bråka med hyresvärden. Skönt att ni fick tag i lägenhet snabbt. Jättefin är lägenheten. Men jag förstår att ni inte fixar den ordentligt eftersom det är en lägenhet som ni mellan landar i 🙂. Hoppas att ni hittar något annat boende snart 🙏🏻🤗

  Ta hand om dig🌸

 • corkystyle

  Förstår att det blir lite för lite yta i köket med kokvrå och att ni skaffat en bändiskmaskin. Jag förstår att det kan vara svårt att hitta bostad då man vill ha en större bostad men inte vill betala för mycket i hyra. Hoppas att ni hittar något snart så ni kan flytta till en bostad som ni verkligen trivs i och känner att här vill jag bo.

 • Amanda

  Vilken fin lägenhet ni bor i. Förstår att ni vill ha större kök, det gör ju så mycket. Hoppas ni hittar en lägenhet som passar er. Men lägenheten ser supermysig ut😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge