Psykisk ohälsa

Till minne av dig (Självmord)

Hej fina ni!
Denna morgonen är väldigt tung, har legat vaken hela natten med tårar och ångest, igår kväll fick jag veta att en vän tagit sitt liv. Det gör ont i hela kroppen. En ung fin tjej med ett stort fint hjärta. Kan tänka mig vilken smärta hon måste ha känt.

Fina vännen!

Jag önskar av hela mitt hjärta att jag vetat. Att jag vetat om vilken smärta du bar på. Jag önskar att jag kunnat sträcka ut min hand och finnas där för dig, vara en riktig vän. Det gör så ont i mig att det inte blev så. Gör ont att veta den smärta du känt.

Vi träffades då våra män är barndomsvänner. Vi bodde nästan grannar i tidigare lägenheten. Vi satt ute i värmen och drack läsk, pratade, jagade Pokémons. Vi planerade att ses mer, vi skulle ta promenader, umgås. Du var en tjej med ett så rent och stort hjärta.

Tyvärr mådde vi båda dåligt och hade svårt att sträcka ut den där kontakten, svårt att ta steget till att ses. Vi var båda nog väldigt isolerade. Jag hade då gått in i vägen och var totalt vilsen, var inte samma som idag. Jag önskar så att jag kommit så långt som jag gjort nu, att jag kunnat sträcka ut min hand längre. Jag önskar jag visste och det gör så ont, jag önskar jag kunde ändra på så mycket saker.

Har tänkt mycket på dig under åren. Har velat återuppta kontakten men ändå inte vågat ta det steget. Jag har undrat hur du mått. Hur det går med dig.

Känns som det var nyss jag sist såg dig. Vi var ute på promenad och stötte på varandra, pratade. Det var precis på slutet. Om jag bara visste. Jag är så ledsen att jag inte fanns där, att jag inte tog upp kontakten.

Jag önskar av hela mitt hjärta att jag vetat. Att jag kunnat göra något, finnas där. Det gör så otroligt ont att veta att du måste ha känt en sån hemsk smärta. Att du mått så dåligt att det slutade såhär. Det är så tragiskt, ofattbart och grymt.

Jag har bett böner för dig. Tänt ljus. Jag kommer fortsätta göra det. Jag hoppas att du fått ro nu vackra människa och jag hoppas att du kramar om din älskade hund i himmelen och har det bra
❤️

Stödnummer

Och Snälla älskade ni! Snälla älskade du som kanske läser detta och har sådana tankar. Det kommer gå över, det kommer bli bra❤️ Även om allt känns så mörkt nu så lovar jag dig att ljuset finns där, du förtjänar att må bra och du kommer må bra. Hör av dig till mig, jag kan lyssna! Jag har själv haft såna tankar, har gjort försök. Jag kan lyssna på dig, finnas. Det kommer bli bra älskade du! Ge inte upp❤️

Det finns även nummer du kan ringa för att få stöttning.

Hit kan du vända dig:

* Självmordslinjen – Telefonummer: 90101, går även att chatta med dom Här
* Är det akut snälla ring 112
* Kristelefonen – Telefonummer: 09 2525 0112
* Akutpsykiatrin i din stad
* 1177
* Jourhavande medmänniska – Hittar du här
* Jourhavande präst – Hittar du här (Går både att ringa & chatta)
* Kyrkans SOS hittar du Här
* Stödlinje för efterlevande hittar du Här
* SPES (Suicid Prevention & Efterlevnadstöd) Har b.l.a samtalsträffar, aktiviteter, stödchatt, kontaktpersoner och stödlinje för efterlevande. Dom hittar du Här

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge